Belediye Başkanımız Barış AYHAN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.


 

Belediye Başkanımız Barış AYHAN 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkanımız Barış AYHAN mesajında;
''1890 yılında Dünyada işçilerin haklarını korumak, eşit bir düzen yaratmak amacıyla kabul edilerek kutlanmaya başlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı 1906'dan bu yana ülkemizde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak meydanlarda coşkuyla kutlanmaya başlamıştır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü işçilerin emeğinin korunmasına yönelik, birlik ve beraberliğin perçinlendiği, örgütlü mücadele ile hak ve adalet çabasının güçlendiği müstesna bir gündür. 1 Mayıs işçiler arasında kardeşliğin,birlikte yol yürümenin önemine değinilen, adil bir düzen yaratma çabasının sembolüdür.Ülkenin gelişiminde, güçlü bir demokrasinin oluşumunda emekçilerin rolü çok büyüktür. İşçi üretimin, kalkınmanın bel kemiğidir. Çalışanlarımızın sendikalar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içinde yürüttüğü başarılı çalışmalar yarının aydınlık Türkiye'sini inşa edecektir. Çalışanın hakkının alnındaki ter kurumadan verilmesi gerektiğini kabul eden bir toplum olarak işçinin emekçinin hakkını korumak da bu toplumun her bir bireyinin sorumluluğudur.

Her geçen gün güçleşen hayat mücadelesi, geçim sıkıntısı ve türlü baskılar altında alın teri döken her bir emekçi bu ülkenin bir değeridir. Evlerine helal lokma getirebilmek için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden çalışan her bir vatandaşımız ülkenin kalkınması ve yarının umudu çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Türkiye bırakabilmek adına emek vermektedir. Rekabetin hüküm sürdüğü bu küresel pazarda işçilerimizin emeği bizi her daim diri tutacaktır.

Yılda bir gün değil her gün işçinin emeği hakkı korunmalı, adil bir düzen yaratabilmek adına çalışılmalıdır. Bu bağlamda bizler de Sinop Belediyesi olarak emekçi kardeşlerimizin daha iyi şartlarda çalışmaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Çalışanlarımızla,sendikalarımızla ve Sivil Toplum Örgütlerimizle birlikte yol yürüyor, yarınlara daha güzel bir Sinop bırakabilmek adına çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 1 Mayıs'ın adil, eşit,emeğin sömürülmediği, alın terinin karşılığının kurumadan alındığı yarınlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm işçi emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum ifadelerine yer verdi.