KUZKA MAYIS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

KUZKA’dan Müjdeli Haber; Dev Proje İnşaat İhalesine Çıktı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı öncülüğünde yürütülmekte olan “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” Projesi’nin inşaat ihalesi onaylandı. Projeyle ilgili Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Mayıs Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bilgi veren Genel Sekreter Dr. Serkan GENÇ, Bakanlık (Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı) tarafından 20 Temmuz’akadarinşaat ihaletekliflerinin alınacağını açıkladı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Mayıs Ayı Yönetim Kurulu Toplantısıvideo konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Köksal ŞAKALAR başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çankırı Valisi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Bilge AKTAŞ, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Valisi Yaşar KARADENİZ, Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip VİDİNLİOĞLU, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, Sinop Belediye Başkanı Barış AYHAN, Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı Güray PARÇAL, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Mustafa ÇIBIK, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz FINDIKOĞLU, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin ÇELİKTEN, Sinop TSO Başkanı Salim AKBAŞ ve Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ katıldı.

Dev Proje İnşaat İhalesine Çıktı

Ajansın faaliyetlerine ilişkin KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ’inardından, Ajans uzmanlarınca “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” Projesi ve COVID-19 salgını kapsamında turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislerde uygulanacak“Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı”nailişkin bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Sunumunda Ajans çalışmalarına ilişkinbilgiler aktaran Genel Sekreter Dr. GENÇ, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 10 milyon 531 bin avro bütçeli “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” nin inşaat ihalesinin onaylandığı müjdesini paylaştı.Projenin müşavirlik ihalesinin daha önce onayladığını hatırlatan Genel Sekreter Dr. GENÇ, 31 Mart 2020 tarihinde ilan edilen inşaat ihalesine 20 Temmuz 2020 tarihine kadar tekliflerin verilebileceği bilgisini paylaştı. Proje hakkında detaylı sunumu ise Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Halil İbrahim KIRLI aktardı.

Yönetim kurulu üyelerine sunulansonbilgilendirme sunumunda ise COVID-19 salgını kapsamında turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislerde uygulanacak“Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı”nailişkinAjansın bu kapsamda üstleneceği faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Yönetim kurulu üyelerine yapılan bilgilendirme sunumunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, gündemde yer alan maddelerin ayrıntılı olarak ele alınması ve karara bağlanması ile sona erdi.

Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.