DAHA TEMİZ BİR SİNOP BİRLİKTE MÜMKÜN


Sinop Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden Sinop'u her geçen gün daha güzel ve daha temiz bir sabaha uyandırmak, çocuklarımıza daha iyi bir Sinop bırakmak için çalışıyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çöp konteynerlerinden rutin saatlerde çöplerini alıyor, düzenli şekilde konteynerlerimiz ve sokaklarımız dezenfektan ilaçlarla yıkanıyor. Geri dönüştürülebilir atıklar geri dönüşüme kazandırılıyor.


Art niyetli kişilerce;  çöp konteynerleri boş olduğu halde çöplerin dışarıya atıldığını, kamuya açık alanlara moloz ve hafriyat döküldüğünü üzülerek belirtmek istiyoruz. Çöplerini çöp konteynerine atmayan, kamuya açık alanlara çöp veya hafriyat dökenlere  5326 sayılı Kabahatler Kanunu  uyarınca ceza-i müeyyide uygulanacaktır. Kurallara uymayan vatandaşları görenlerin Zabıta Müdürlüğümüz (153) ve Belediyemiz Mavi Masa (261-18-44) birimimizi bilgilendirmeleri önemle rica olunur.  

Çöplerin çöp konteynerlerine,  geri dönüşüme uygun (plastik, cam, metal,kağıt) atıkların  geri dönüşüm kutularına atılması, ticarethanesi önünde çöp konteyneri bulunmayan ve çöplerini büyük koli veya çöp poşetleri ile çıkaran esnaflarımızın çöplerini 19:00 - 21:00  saatleri arasında çıkarmaları önemle rica olunur.  

Birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluyup aynı sokakları paylaştığımız değerli Sinop halkından ricamızdır;
Geri dönüşüme uygun atıklarımızı geri dönüşüm istasyonlarına, çöplerimizi en yakın çöp konteynerine atalım. Bugünün küçükleri yarının mimarları, geleceğimizin aydınlık yüzleri çocuklarımıza hep birlikte daha yaşanabilir, daha da mutlu bir Sinop bırakalım.

Sinop hepimizin, daha temiz Sinop, birlikte mümkün.

Barış AYHAN/ Sinop Belediye Başkanı