BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 15 EYLÜL MESAJI


Belediye Başkanımız Barış AYHAN Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop ziyaretinin 92. yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınladı. Başkanımız mesajında;'' Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi ziyaretinin 92. yıl dönümünün mutluluğunu yaşıyoruz. 


Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1928’de okuma- yazma oranını arttırarak eğitimde çağ atlatan, Arap harflerine göre daha anlaşılabilir oluşuyla toplumumuzda okuma alışkanlığı kazandıran, Türk dil fonetiğine uygun harfleri getirerek sosyal, siyasi ve kültürel anlamda reform yaratan Harf Devrimi'nin temellerini Sinop’ta kara tahta başında atmış olması ziyaretin önemini  daha da arttırmaktadır.

Sinoplular olarak bizler de, 92 yıl önceki Mustafa Kemal’in kararlılığıyla; onun ilke ve devrimlerinin ışığında daima dimdik yürüyecek, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmenimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını tüm istiklal ve iktikbal  kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum'' ifadelerine yer verdi.