BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Barış Ayhan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında;

''Tarihin her döneminde insanın hayvanlarla dostluğu görülmüş, ilk insanlar evcilleştirdiği hayvana verdikleri değeri, duyduğu sevgiyi mağara duvarına resmederek göstermişlerdir.
Dünyayı paylaştığımız, birlikte yaşadığımız ve tarihin her döneminde can dostumuz olan hayvanlara gereken değeri göstermeli ve sevgimizi onlardan esirgememeliyiz. Yarının mimarları çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayarak gelecek nesillerin de onlara saygılı olarak yetişmesini sağlamalıyız. Birlikte aynı doğayı paylaştığımız hayvanlardan bir kap mamayı bir kap suyu esirgememeliyiz.
Dünyada ekosistemin devamlılığı ve besin zincirinin korunması için büyük önem arz eden hayvanların nesli insan eliyle tükeniyor, her geçen gün hayvanlara karşı şiddet haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz.
Hayvanlara karşı sevginin, verilmesi gereken değerin önemini hatırlatan bu önemli günün hayvanlara karşı şiddet olaylarının yaşanmamasına vesile olmasını temenni ediyorum '' ifadelerine yer verdi.