BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI


Belediye Başkanımız Barış AYHAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkanımız mesajında;
''Ülkemizin kaderini değiştiren, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir'' vecizesi ile 29 Ekim 1923'te silah arkadaşları ile kurduğu Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet; 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelemizin, türlü işgallere uğramış, dört bir yanı yakılmış ülkemizin yeniden ayağa kalkışıdır.

Cumhuriyet; bundan 97 yıl önce tam bağımsızlık yolunda, hürriyet aşkıyla yanıp tutuşan kahraman ecdadımızın canı pahasına erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla siperlerde mücadelesidir.

Cumhuriyet; türlü zorluklar karşısında istiklal ve istikbal yolunda her bir sahnesi destanlaşan Kurtuluş Savaşı kahramanlarının bizlere emanetidir.

Cumhuriyet; bir karış vatan toprağı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimiz, istiklal ve hürriyet uğrunda bir uzvunu kaybeden, yaralanan nice gazilerimizin bizlere en büyük mirasıdır.

Cumhuriyet; egemenliğin kayıtsız şartsız millete emanet edildiği, milletin yönetime direkt dahil olabildiği, Dünya’ya örnek teşkil eden demokrasimizi yansıtan eşi benzeri olmayan bir yönetim biçimidir.  

Cumhuriyet; kutsal vatan toprağında yaşayan dil, din, mezhep, cinsiyet ayırmaksızın ortak geleceğe sahip  vatandaşlarımızı ortak bir paydada birleştirici ve kapsayıcıdır.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim diyerek önemini belirttiği cumhuriyet;  tarihe altın harflerle yazılan geçmişimizin ve cumhuriyet çocuklarının inşa edeceği geleceğimizin en büyük yapı taşıdır. 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 97 yıl önceki kararlılığıyla; ay yıldızlı bayrağımız altında, bir çift mavi gözün ışığında ''Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve koruyacak olan sizlersiniz'' sözü ile bizlere emanet ettiği cumhuriyeti ilelebet payidar kılacağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; istiklal ve istikbal uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.'' ifadelerine yer verdi.