BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI


Belediye Başkanımız Barış AYHAN 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında; 5 Aralık Günü Dünya'da Kadın Hakları Günü olarak kutlanırken ülkemizde de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı, Dünya'da kadının adı yokken Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlarımıza temsil  hakkını verdiği güzide bir gündür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1930 yılında başlayan süreç ile birlikte kadınlarımıza  önce belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar heyetine katılma ve 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklik ile milletvekili seçme ve seçilme  hakkını vererek Türk kadınına verdiği önemi göstermiştir.

Türk kadını dün cephelerde vatan savunmasında en ön safta yer alıp cansiperane mücadele ettiği gibi, iş hayatındaki başarılarıyla yarınımızı da şekillendirmektedir. Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin teminatında kadınlarımızın önemi büyüktür. Muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine ancak kadınlarımızla birlikte çalışarak ulaşabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle;
5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününün kadın cinayetlerinin, kadınlara karşı şiddetin, ayrımcılığın son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü  en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.