BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Barış Ayhan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında;
''10 Aralık 1948'de  insanlığın anayasası olarak görülen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin  kabulü Dünya'da İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Bu anayasa insanın doğuştan kazandığı eşitlik, özgürlük gibi hakları koruma altına almaktadır. İnsanın doğuştan kazandığı bu haklara saygı ahlaki ve vicdani bir insanlık görevidir.

10 Aralık Günü insan haklarının temini ve  insan haklarını tüm Dünya'ya duyurarak farkındalık yaratmak için belirlenmiş önemli bir gündür.  Tüm insanlar dil, din,ırk gözetmeksizin eşit haklara sahip ve yasalar önünde  eşittir. İnsan haklarına saygı kardeşliği, sevgi saygı ve refahı beraberinde getirecektir. Hak ihlali yaşanmadıkça ve insanlar birbirinin hakkına saygı duydukça Dünya'da savaş ve yıkımlar yerini barışa bırakacaktır.

Bu müstesna gün vesilesiyle;
İnsanların haklarının ihlal edilmediği, eşit özgür ve refah içerisinde yaşayabildikleri bir gelecek diliyor, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü en içten dileklerimle kutluyorum'' ifadelerine yer verdi.