24 Ocak'ta tarihimizde siyasi başarılarıyla, meslek hayatları ve  unutulmayacak  karakterleriyle yer eden üç değerli ismi anıyoruz.


 

24 Ocak'ta tarihimizde siyasi başarılarıyla, meslek hayatları ve  unutulmayacak  karakterleriyle yer eden üç değerli ismi anıyoruz.

Uğur MUMCU; Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla Türkiye'nin en aydın, en kararlı kalemlerinden biri Uğur Mumcu karanlık eller tarafından hunharca katledildi.  Tehditlerle, baskılarla yılmayan, doğrunun peşini bırakmayan Uğur Mumcu hayattan koparıldı.    
Demokratik ve laik bir Türkiye idealiyle Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrim ve ilkelerinden ayrılmayan, yazdığı makale ve kitaplarla salt doğrunun izinde ilerleyen, halkın doğru bilgiye ulaşması uğrunda türlü baskı ve tehditlere boyun eğmeyen Türkiye'nin en değerli kalemlerinden Uğur Mumcu Türk basınının örnek kalemlerinden biri oldu. Yarının laik demokratik ve aydın Türkiye'sini inşa etmek uğruna; doğruların üzerine korkusuzca giden, halkı salt doğruyla  bilgilendirerek  farkındalık yaratarak gündem oluşturan Uğur Mumcu  onu susturmak isteyenlere rağmen dik duruşuyla, kararlılığıyla, cesaretiyle milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Saygı ve özlemle anıyoruz.  

Gaffar OKKAN;24 Ocak 2001'de yapılan alçakça suikastle Türkiye'nin en çok sevilen Emniyet Müdürlerinden Gaffar OKKAN hayattan koparıldı. Her daim doğrudan yana olan, suçun, suçlunun ve terörün üzerine korkusuzca giden Gaffar Okkan makamından Valilik binasına gittiği esnada açılan ateş ile katledildi.
Görev yaptığı  her yerde halkın da desteğini  arkasına alan Gaffar OKKAN, terörle mücadelede ve çok sayıda eli kanlı örgütün yok edilmesinde büyük rol oynadı.Diyarbakır'da kadın  polisler ilk defa onun emriyle sokağa çıktı. Şehrin kritik noktalarına koyduğu kameralarla  gecenin bir vaktine kadar şehri gözetleyen, işini layığıyla yerine getiren Gaffar OKKAN makam mevki sevdalısı değil tam bir görev adamıydı.  Şehidimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

İsmail Cem ; siyasetçi ve gazetecilik kimliğiyle, başarılarıyla halkın gönlünde yer edinen değerli kalemlerimizden biridir. 1997-2002 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten İsmail Cem bizi ulusal arenada en iyi  şekilde temsil eden siyasetçilerimizden olmuştur. Yazdığı eserler yarına ışık tutmaktadır. Dışişleri Bakanımız, siyasetçi gazeteci İsmail Cem'i vefatının  yıl dönümünde sevgi saygı ve minnetle anıyoruz.