BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI


 

Belediye Başkanımız Barış Ayhan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında;

''Toplumun temeli aile, toplumuzda ailenin temeli ise kadınlarımızdır. Eğitimin ailede başladığı aşikardır, ilk öğretmenlerimiz annelerimiz geçmişten gelenin gelecekle buluşmasında,  örf adet ve kültürümüzün yarınlara taşınmasında, dünü öğrenerek yarına umutla bakan nesilleri yetiştirmede öncül  basamaktır.

Kadınların sosyal hayata katılımları, iş hayatında aktif rol oynayarak üretimde söz sahibi olmaları toplumun ilerlemesinde birer mihenk taşıdır. Türk kadını dün Çanakkale'de cephede nasıl vatan mücadelesi verdi ise bugün de Dünya'nın dört bir yanında başarılarıyla göğsümüzü kabartmaktadır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ''İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin'' sözü ile kadınların toplumumuzdaki önemini, ülkenin kalkınması ve ilerleyişindeki rolünü  belirtmiştir.

Unutmayalım ki; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma idealine ancak ve ancak emekçi kadınlarımızla birlikte çok çalışarak ulaşabiliriz. 

 Bu düşüncelerle; 8 Mart Dünya Emekçi  Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum'' ifadelerine yer verdi.