BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ MESAJI


Belediye Başkanımız Barış Ayhan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanımız mesajında; 

''18 Mart Çanakkale Zaferi; tüm Dünya'ya Çanakkale'nin geçilemeyeceğini gösteren her bir anı destanlaşmış mücadelemizdir.   

Çanakkale Zaferi; aziz milletimizin türlü imkansızlıklar içerisinde  yetersiz mühimmat ile çağın en büyük silahlarına vurduğu darbenin adıdır. Cephelerde kadınıyla, erkeğiyle genciyle yaşlısıyla verilen cansiperane mücadele; milletimizin vatan aşkını özgür ve tam bağımsız Türkiye idealini açıkça göstermektedir.

Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda mezhep,ırk, köken demeden tek yumruk olup Dünya'ya karşı dik duruşumuzun en büyük ifadesidir.

Bugün bayrağımız altında bağımsız ve hür yaşayabiliyorsak bunu 106 yıl önce Çanakkale'de verilen eşsiz mücadelede toprağa düşen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle; canı pahasına verdikleri mücadeleyle bizlere bu toprakları vatan olarak bırakan, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla minnetle anıyorum'' cümlelerine yer verdi.