İNTERNET SİTEMİZDE İÇERİK VE ARAYÜZ GÜNCELLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR
HELESA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NINTÜRKİYE KÜLTÜREL MİRAS LİSTESİ'NE GİRDİ

Kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz.

Sinop'ta asırlardır süren, ünü kentimizi aşan yardımlaşma geleneğimiz Helesa..

İnanışa göre; fırtınadan kaçıp Sinop'a sığınan, haftalarca burada kalıp erzağı tükenen gemi tayfası, bir filikayı süsleyerek ellerinde fenerlerle kentte dolaşarak halktan erzak ve bağış toplamışlardır. Bu yardımlaşma  o günden bugüne her Ramazan ayının on beşinci günü yapılan etkinlikle yaşatılır. Helesa; Sinop Belediyesi, Hemşehrilik ve Dostluk Derneği, Yardımsevenler Derneği birlikteliği ile her yıl daha da büyük coşkuyla yapılmakta, gelenek kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır.

Belediyemiz destekleri ve Sinoplu belgesel yönetmeni Fahri TANIR gözüyle  çekimleri beş yılda tamamlanan Helesa Belgeseli ile Helesa Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültürel Miras Listesi'ne girdi.

sinop emlaksinop pansiyonsinop günlük kiralık dairesinop web tasarımgüneş paneligüneş enerjisigüneşten elektrik üretme