Belediye Başkanımız Barış AYHAN, Deponi Gazdan (Lfg) Elektrik Enerjisi üretecek tesisi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve imalat aşamaları hakkında bilgi aldı.


Belediye Başkanımız Barış AYHAN, İlimiz Merkez Hacıoğlu köyü meşedağı mevkiinde bulunan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisimizde yapılmakta olan, Deponi Gazdan (Lfg) Elektrik Enerjisi üretecek tesisi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve imalat aşamaları hakkında bilgi aldı.

Birlik Müdürü Serdal KÜÇÜKDEMİR ve Yüklenici Firma Temsilcisi Mehmet YÜKSEL 'in vermiş oldukları bilgilere göre; tesisin faaliyete geçirilmesi için planlanan sürenin çok öncesinde olup, resmi başvurular ve saha çalışmaları sorunsuz olarak devam etmektedir. Saha içerisinde gazın toplanacağı ana boru hattı ve çöp alanı içerisindeki kılcal boru hatlarının %50 lik kısmının tamamlandığını kalan kısmının da Ramazan Bayramı sonuna kadar tamamlanacağını belirtmişlerdir. Ayrıca motor ünitelerinin konumlandırılacağı alanda topraklama hatlarının çekilerek beton atma işleminin tamamlandığını ve 1 ay içerisinde yurtdışından gelecek motorların yerlerine montajını gerçekleştireceklerini belirtmişlerdir. Sinop'a yakışır modern bir tesis inşa ettiklerini belirten firma yetkilileri Katı Atık Tesisi içerisinde bulunan binaları da restore edecek ve peyzaj düzenleme çalışmaları yaparak çöp döküm alanını ziyaret edilebilir bir park alanına çevirmeyi planladıklarını belirtmişlerdir. İhale öncesinde 30.06.2021 tarihinde açılması planlanan tesisin, yapılan yoğun çalışmalar sayesinde, Ramazan Bayramı sonunda tüm montaj işlemlerinin bitmesi ve en geç mayıs ayı sonuna kadar da resmi izinlerin alınarak enerji üretimine başlanması düşünülmektedir.