BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI


Belediye Başkanımız Barış AYHAN 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü sebebiyle  bir mesaj yayınladı. Başkanımız mesajında;


''Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.

Dolmabahçe'de 83 yıl önce bugün hayata gözlerini yuman büyük lider, kısa hayatına büyük başarılar sığdırdı. Askeri yeteneği ile cephelerde, ideolojisi ile de uluslararası alanda büyük reformlar yarattı. Tam bağımsızlık yolunda 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı ateşle; işgallere uğramış, dört bir yanı yanmış yakılmış ülkemizi millet olma bilinciyle yeniden ayağa kaldırdı. Cephelerde kadın-erkek, genç- yaşlı demeden canı pahasına vatan müdafaasında bulunan cefakar milletiyle birlikte kutsal vatan toprağını bizlere miras bıraktı.  Büyük zaferle neticelenen Kurtuluş Savaşı sonrası silah arkadaşları ile birlikte ilan ettiği ve en büyük eseri olarak nitelendirdiği Cumhuriyet'le egemenliği kayıtsız şartsız milletine veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Dünya'ya örnek teşkil eden bir lider oldu.

Yaptığı reformlarla  Dünya'nın hayranlığını kazanan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yalnızca milli bayramlarda 10 Kasım Anma Günü'nde anmak yetmez; onun ideolojisini, kararlılığını, vatan ve millet aşkını her Türk bireyinin yaşatması ve sürdürmesi gerekir. 10 Kasım'lar onu sadece anacağımız değil; onun ideallerine giden yolda, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine  çıkarma uğrunda çok çalışmamızı bizlere yeniden hatırlatacak müstesna günler olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde  bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyorum'' ifadelerini kullandı.