Belediye Başkanımız Barış AYHAN Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Müdür V. Serdal KÜÇÜKDEMİR ile birlikte Meşedağı Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'ni ziyaret etti.

Tesis çalışmaları hakkında Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Müdür V. Serdal KÜÇÜKDEMİR ve tesis yetkililerinden bilgi alan Belediye Başkanımız çöpten elektrik üreten tesiste incelemelerde bulundu.
Sinop Merkez, Ayancık, Dikmen, Erfelek, Gerze ve Türkeli İlçelerinin çöplerinin toplandığı tesiste günde ortalama 110-117 ton arasında çöpün düzenli depolama ve bertaraf işlemleri gerçekleştiriliyor.
Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisiyle; Karbondioksit gazına 21 kat daha fazla sera etkisine sahip olan metan gazının zararlı etkileri elektrik enerjisine dönüştürülerek ortadan kaldırılacak, insan ve çevre sağlığı korunacak. Yıllık 3,2 Milyon Metreküplük metan gazının da doğaya salınımı engellenmiş olacak.
Depolama ve bertaraf işlemlerinin mali yükümlülüğünden kurtulacağı gibi tesis, üretilen elektrik enerjisinin satışından pay alarak gelir elde edecek. Tesis, tüm etapları işler duruma getirildiğinde, 2.500 evin elektrik gereksinimini karşılayacak.