BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI


Belediye Başkanımız Barış AYHAN 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında;

''19 Mayıs 1919 günü; dört bir yanı yanmış yakılmış, türlü işgallere uğratılmış, tarih sahnesinden silinmek istenilen bir ulusun yeniden ayağa kalktığı gündür. 19 Mayıs direnişin, azmin, kararlılığın ve eşsiz vatan sevgisinin bir araya getirdiği ulusun; tek yumruk olup verdikleri destansı mücadelenin başladığı gündür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı ateş tüm Anadolu'yu aydınlatmış, tarihi boyunca baskılara zulümlere eğilmeyen, tam bağımsızlık idealinden bir an olsun vazgeçmeyen ulus, sarı saçlı mavi gözlü önderliğinde can siperane vatan müdaafası vermiştir. Ölürsem şehit, kalırsam gazi şiarıyla; kadın erkek, genç yaşlı demeden cephede vatanını teslim etmeyen yüce milletimiz ağır toplara, büyük silahlara boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü Gençliğe Hitabe'de de belirttiği üzere ''Ey Türk Gençliği Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir'' diyerek yarınımızın teminatı gençlere hediye ederek gençlere verdiği önemi göstermiştir.


Gençler; unutmayalım ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma idealine ancak ve ancak çok çalışarak ulaşabiliriz. Sizlere inanıyor, sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; istiklal ve iktikbal uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum'' ifadelerine yer verdi.