YEREL KALKINMA İÇİN YOL HARİTALARI KONULU EĞİTİM SEMİNERİ TAMAMLANDI

Yerel Kalkınma İçin Yol Haritaları konulu eğitim semineri Sinop Belediyesi Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sinop Belediyesi, Sinop Kent Konseyi, Sinop Kadın Kooperatifi ve Konrad Adenauer Stiftung Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim semineri Eğitim Uzmanı Cüneyt ÖRKMEZ tarafından sunuldu. 13-16 Eylül 2022 tarihlerinde dört gün süren eğitime kent konseyi, kooperatif ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yanı sıra gönüllü çalışmalarda yer alan genç katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Programda yerel kalkınma için etkili işbirliği, iletişim, sosyal girişimcilik, kalkınmada değer yarat iş fikirleri, liderlik becerileri, yaratıcılık, problem çözme, girişimcilik ve devlet destekleri konuları katılımcılarla inter aktif bir ortamda paylaşıldı. Programda Türkiye ve dünyada başarılı yerel kalkınma örnekleri, yerel işletmecilik, yerel sorunların çözümünde kamu, özel sektör ve STK işbirliği ve yaratıcı proje konuları katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Eğitim semineri kapanış ve sertifika törenine katılan Konrad Adenauer Stiftung Derneği Proje Yöneticisi Bekir Öncel Türkiye ve Almanya ilişkileri ve Almanya ve AB’de kalkınma politikaları hakkında bilgi verdi. Eğitim programı sertifika töreni ve Sinop Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının sunduğu konserle sona erdi.