BELEDİYEMİZDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ


Belediye Başkanımız Barış Ayhan; Tüm Bel-Sen ile Sinop Belediye Başkanlığı ve Sinop Sahil Belediyeler Birliği arasında 01.01.2023/31.12.2023 tarihlerini kapsayan 3. Toplu İş Sözleşmesini imzaladı.


Sözleşmeye dair açıklamalarda bulunan Başkanımız Barış Ayhan;
''Bu sözleşme ile memur arkadaşlarımız;  aylık net 1.615 TL iyileştirme zammına ek olarak, Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer ikramiye, evlilik halinde 2 ikramiye, doğum halinde ise 1 ikramiye hakkı elde etti.

Aynı zamanda mali haklara ilaveten, özlük haklarında da iyileştirmelere gidildi. Doğum hususunda annelik izni 16 hafta ek 8 hafta, babalık izni 10 güne ek 10 gün olarak düzenlenirken 1,5 saatlik süt izni 2 yaşa kadar uzatıldı.

Sinop'a kadın eli değdiren değerli çalışanlarımız menstrual dönemlerinde talep ettikleri takdirde; dünyanın birçok ülkesinde izin olarak kullanılan hatta bazı dünya ülkelerinde yasal hak olarak tanınan, ayda 1 gün regl izni kullanabilecek.

Ayrıca engelli mesai arkadaşlarımız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde idari izinli ve kadın çalışan arkadaşlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde etkinlik ve programlara katılabilmeleri adına iş akışını bozmayacak şekilde idari izinli sayılacaklar.

Maalesef ülkemiz gerçeklerinden biri olan; çalışanın aile içi şiddet uyguladığı durumlarda; resmi kurumlardan alınacak belgelerden herhangi biri ile başvurusu halinde bu sözleşmeden doğan mali hakların mağdur eşe ödenmesi hususunda anlaşma sağlanmış,  
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında kadına yönelik toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık, şiddet ve tacizin önlenmesi ve farkındalık yaratmak amacıyla karma eğitimler düzenlenmesi, bu eğitim ve etkinliklere katılım kolaylığı sağlanması konusunda da mutabık kalınarak sözleşme imza altına alındı.

Sinop'u yarınlara hazırlayan,kentimiz daha yeşil daha temiz ve daha yaşanabilir hale getirecek projelerde birlikte emek verdiğimiz çalışma arkadaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Memurlarımızla yaptığımız sözleşme hayırlı uğurlu olsun. İlerleyen günlerde işçi arkadaşlarımızla da sözleşmemizi imzalayacak, onların da hakedişlerinde iyileştirmeye gideceğiz. Emek en yüce değerdir. '' cümlelerini kullandı.

Sözleşme imzalama töreninde Tüm Bel-Sen Karabük Şube Sinop İl Temsilcisi Nurgül Bayrak, şube sekreteri Erkan Kabal ve sendika temsilcileri de hazır bulundu.