BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI


24 Temmuz 1908'de İkinci Meşrutiyetle birlikte basında sansürün ilk defa kaldırılışı her yıl ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Demokrasimizin olmazsa olmazı, ülkemizin gelişmesi ve milletimizin menfaati doğrultusunda çalışan basın emekçileri oldukça mühim bir mesleği icra etmektedir. Teknolojinin gelişimi ve sosyal medyanın öneminin arttığı günümüzde; doğru ve tarafsız haberciliğin önemi daha da önem kazanmıştır.   

Basın meslek ilkeleri çerçevesinde halkımıza doğru, tarafsız ve hızlı bilgi akışı sağlamak için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden çalışan gazetecilerimiz kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Basın emekçilerimiz yaptıkları haberlerle; vatandaş ve devlet arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir. Toplumun yararına ve ülkemizin gelişmesi adına gecesini gündüzüne katan tüm basın emekçilerine şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimizde görev yapan basın mensupları olmak üzere, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.