BELEDİYE BAŞKANIMIZ BARIŞ AYHAN'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI


 

Belediye Başkanımız Barış AYHAN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle mesaj yayınladı. Başkanımız mesajında;
''İstiklal ve istikbal yolunda canlarını feda etme uğruna tam bağımsızlık idealinden ayrılmayan aziz milletimizin destanlaşmış mücadelesi Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktası Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun  yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün; ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' diyerek, halkın iradesini her şeyden üstün görerek ve temsil gücünü halka teslim ederek kurduğu Gazi Meclis yüz yıldır özgürlüğümüzün ve egemenliğimizin en büyük sembolü olmuştur. Halk yönetime doğrudan dahil olmuş, ülkesi ile bütünleşmiş tek yürek olmuştur.

23 Nisan 1920 tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasıyla birlikte bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bu değerli günü yarınımızın teminatı, Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri çocuklarımıza hediye etmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; dünyada çocuklara hediye edilen tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara hediye ederek, çocuklara verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.Bizlere düşen görev çocuklarımıza daha yaşanabilir daha güzel bir gelecek bırakmak olacaktır. Unutulmamalıdır ki; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma idealine ancak bugünün çocukları yarının büyükleri ile erişebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum'' cümlelerine yer verdi.